ANADOLU LİSESİ

ANADOLU LİSESİ

11.03.2021 306

 

 

Anadolu Lisemiz, öğrencilerimizin  Fen Bilimlerini ve Teknolojiyi, Matematiksel düşünmeyi, Yabancı Dil Kullanımını, araştırma ve sorgulamayı, sosyal değerleri ve çevresine duyarlı ve  yoğun akademik eğitimin dışında akademik, kültürel ve teknoloji alanlarında kendini geliştiren bireyler olmayı öğrencilerimize hedef belirlemiştir. Öğrenci merkezli eğitim anlayışımız  nitelikli  öğrenen bireyler yetiştirmektir.

 

Anadolu Lisesi bölümümüzde uygulanan akademik program, MEB müfredatının hafta içi 5 gün şeklinde  günlük 8 ders saati toplamda 40 ders saati olarak gerçekleşmektedir. Anadolu Lisesi bölümümüzde yabancı dil olarak İngilizce  ve  Almanca dersleri  verilmektedir.

 

Matematik ve Fen Bilimleri dersleri 9 ve 10.sınıflardan zorunlu , 11 ve 12.sınılarda seçmeli ders olarak yapılmaktadır. Okulumuz Anadolu Lisesi bölümü öğrencileri gerek yabancı dil programları gerekse sosyal ve sportif alanda sosyal etkinlikler içerisinde bulunabileceklerdir. Anadolu Lisesi bölümümüz, özellikle 12. sınıflarımız için özel olarak hazırlanmış  programlarla öğrencilerimizin hedefledikleri  üniversiteye yerleşmelerini, hedeflerine ulaşmalarını ve özgüvenli bireyler olmalarını amaçlanmaktadır.

 

Açıldığı günden bugüne kadar örnek bireyler yetiştiren öncü okulumuzun Anadolu Lisesi bölümü, milli ve evrensel değerlere sahip çıkan, bilgiyi, bilimi kullanan, sorgulayan ve Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmayı hedefleyen öğrenciler yetiştirmeyi kendine ülkü edinerek öğrencilerimize rehberlik etmektedir.

 

Öğrencilerimiz kendi istek ve kabiliyetleri doğrultusunda yüksek öğrenime devam etme şansına sahip olup   yüksek öğrenimleri sonunda  iş hayatına kolaylıkla girebilecek nitelik ve kabiliyete ulaşmış olacaktır. Bunun en temel sebeplerinden bir tanesi lise eğitimleri boyunca kendilerini ifade edebildikleri, soru sorabildikleri ve sanat, spor, edebiyat vb. alanlarda kendilerini geliştirebildikleri eğitim öğretim ikliminin okulumuz Anadolu Lisesi bölümünde var olmasıdır.

 

Sınavsız öğrenci alan okulumuzun Anadolu Lisesi bölümü aynı türde eğitim yapan okullar içinde en çok talep edilen ortaöğretim kurumu olma yolunda hızla ilerlerken okulumuzda öğrencilerimize yönelik her sınıf seviyesinde Destekleme ve Yetiştirme Kursları yapılmakta olup öğrencilerimiz bu kurslarda akademik anlamda eksik gördükleri yanlarını geliştirebilmektedir.

Kaynak: .