01.03.2019 935

ŞEHİT HAKKI ÇELİK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ

Eski ilkokul binasının 1979 yılında hayırsever vatandaşlar tarafından onarılıp, atölye demirbaşları da temin edilerek 1980-1981 öğretim yılında Pratik Sanat Okulu – Elektrik Bölümü olarak hizmete girmiştir.

1984-1985 eğitim-öğretim yılında hayırsever vatandaşların katkısıyla tek katlı yığma bir atölye yapılarak, Elektrik Bölümü Endüstri Meslek Lisesi ne dönüştürülmüştür.

1989 yılında hayırsever vatandaş Alaaddin CECELİ tarafından yaptırılan 144 kapasiteli öğrenci pansiyonu MEB Erkek Teknik Öğretim Müdürlüğüne devredilerek hizmete girmiştir. Pansiyona Alaaddin CECELİ nin babasının ismi olan ''AHMET CECELİ ÖĞRENCİ YURDU'' adı verilmiştir. Yurtta daha sonra ki yıllarda yapılan tadilatla koğuş sisteminden oda sistemine geçilerek öğrenci kapasitesi 138 olacak şekilde güncellenmiştir.

1992-1993 eğitim-öğretim yılında bakanlığımızca yaptırılan 10 derslikli öğretim binasının hizmete girmesiyle okul Çok Programlı Lise ye dönüştürülerek adı ATKARACALAR ÇOK PROGRAMLI LİSESİ olarak değiştirilmiştir.

1994-1995 eğitim-öğretim yılında bazı derslerin öğretimini yabancı dille yapan Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Bölümü eğitim-öğretime açılmıştır. Okulun yeni ismi de ''ATKARACALAR ÇOK PROGRAMLI LİSESİ VE ANADOLU TEKNİK LİSESİ'' olmuştur.

1995-1996 eğitim-öğretim yılında okulumuza yeni bölümler ilave edilerek, Elektronik ve Bilgisayar bölümleri hizmete girmiştir.

Çankırı İl Milli Eğitim Komisyonunun 13.08.1997 tarih ve 5 sayılı kararı ile okulumuzun adı ''ATKARACALAR ILICA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ VE ANADOLU TEKNİK LİSESİ ''olarak değiştirilmiştir.

Okulumuza şehit olan askerlerimizin isimlerinin verilmesinden dolayı Çankırı İl Milli Eğitim Komisyonunun 25.11.1997 tarih ve 4 sayılı kararı ile okulumuzun adı ''ATKARACALAR ŞEHİT HAKKI ÇELİK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ VE ANADOLU TEKNİK LİSESİ ''olarak değiştirilmiştir.

Son olarak Çankırı İl Milli Eğitim Komisyonunun 12.05.2014 tarihli ve 69 sayılı ad verme kararı ile okulumuzun adı ''ŞEHİT HAKKI ÇELİK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ''  olarak değiştirilmiştir.

Bakanlığımız tarafından 1994 yılında inşaatına başlanan atölye binası 1995 yılında hizmete girmiştir. Okul, yurt binası ve spor salonu ile birlikte toplam 4 bina olup, kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır.

2 Adet Bilgisayar,1 Fen Bilgisi(fizik-kimya-biyoloji ortak) ve 1 Yabancı Dil Laboratuvarı ile Kütüphane ve Çok Amaçlı Salonu mevcuttur. Derslik sayısı 12, atölye sayısı 4 'tür. Elektrik-elektronik teknolojisi, bilişim teknolojileri ve genel lise bölümü vardır. Halen 19'u parasız yatılı olmak üzere 61 öğrenci eğitim-öğretim görmekte, 1 müdür ,1 müdür yardımcısı,10 öğretmen, 1 teknisyen,1 aşçı, 7 hizmetli (işçi-geçici işçi) olmak üzere 11 personel görev yapmaktadır.